Skoči na glavno vsebino

VODNI AGENT

S projektom Vodni agent smo začeli v šolskem letu 2014/2015. V razredu imamo na pipi števec, ki meri porabo vode v našem razredu. Tako neposredno spremljamo porabo vode. Vsak teden pošljemo podatke na zbirni center.

vodni1

Splošni cilj projekta je vzpostavitev mednarodnega sodelovanja, povezovanje in mreženje otrok ter vplivati na spremembo vedenja v smeri racionalne porabe in odnosa do vode.
Takšno neposredno spremljanje porabe vode, sproži proces racionalizacije porabe vode. Povezovanje in mreženje z aplikacijo, omogoča vpogled v porabo vode posamezne  šole in ustvarja možnosti za mednarodno sodelovanje in  komunikacijo.

Z dodatnimi aktivnostmi v razredu otroke spodbujamo k temu, da nalogo sprejmejo odgovorno in da o tem veliko govorijo. Zavedamo se, da se otroci v prvi triadi zelo veliko naučijo skozi igro ali neko smiselno nalogo in ta projekt omogoča ravno to. Povezovanje otrok v novo socialno mrežo skozi projekt Vodni agent je zelo perspektivna naloga, saj otroke skozi odgovorno nalogo vzgaja na odgovoren način ter jim posreduje odgovorno ekološko znanje. Otroci v projektu prepoznajo spremembo in dobijo občutek vrednosti, da lahko že sami nekaj spremenijo.

vodni2

Naš cilj je tudi spodbuditi otroke, da razmislijo o vsakdanjih praksah in spremenijo vedenje v smeri racionalne rabe in odnosa do vode.

Mreženje in povezovanje, predvsem mednarodno, pripomore veliko k sami ekološki ozaveščenosti in voda, kot naš vir energije, hrane, življenja, je tista, na katero bi želeli opozoriti, kako pomembno je, da z njo ravnamo racionalno in vrnemo v okolje neoporečno.

Koordinatorica projekta na šoli: Natalija Pobežin

vodni3

(Skupno 342 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost