Skoči na glavno vsebino

S 1.9.2021 se je naša šola vključila v nov Erasmus  projekt z naslovom Z GLAVO V NARAVO, ki bo trajal 18 mesecev.  Na ta projekt smo se prijavili z namenom povečati in obogatiti naše pristope, metode in oblike dela pri poučevanju v naravi. Narava je naše največje bogastvo in učencem jo moramo približati na način, da jo bodo sprejemali celostno  z vsemi čutili, odgovornostjo in na trajnostni način.

Gozd ponuja neomejeno število možnosti za doživljajsko učenje. S pomočjo le tega, bi se lahko otroci na praktičen način učili vse šolske predmete, verjamemo pa, da bi si snov hitreje zapomnili, hkrati pa bi bilo to znanje dolgotrajnejše. Učenje, pri katerem se lahko gibaš, ima zelo pozitivne učinke na koncentracijo učenk in učencev. S pomočjo veščin meditacije in joge, bi v šoli povečali čustveno inteligenco učiteljev in naših učencev ter ustvarili boljše učno okolje. Učence moramo postaviti iz učilnic v naravo, da jo bodo začutili in o njej trajnostno razmišljali. S projektom želimo obuditi učilnico na prostem v neposredni bližini šole, ki trenutno še ne služi svojemu namenu.

V okviru projekta bomo izvajali naslednje aktivnosti:

      1. Učenje v gozdu, kjer bomo s pomočjo naravnih oblik gibanja (hoja, tek, lazenje, plezanje…) ter poligonov, narejenih iz naravnih materialov skrbeti za izboljšanje splošne telesne pripravljenosti otrok.
      2. Medpredmetno povezane učne ure v učilnici na prostem, gozdu ali ob vodi. Pri tem nam bodo v pomoč pridobljena znanja iz mobilnosti na Portugalskem, Islandiji in Irski, materiali iz narave in učno okolje.
      3. Sproščanje s tehnikami mediacije in joge med rekreativnimi odmori, v času podaljšanega bivanja in urah razširjenega programa (RaP).
      4. Organizacija delavnic s tehnikami sproščanja za pedagoške delavce, učence in starše po pouku ali v okviru podaljšanega bivanja in CŠOD.

 

 

Naši učitelji so že opravili prve mobilnosti. Natalija je obiskala Alicante v Španiji, Mojca je bila v kraju Esposende na Portugalskem, Klemen pa v Reykjaviku na Islandiji. Tukaj lahko najdete njihove vtise.

 

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost