Skoči na glavno vsebino

ŠKL

 

skl2014

Zgodovina ŠKL I. OŠ Rogaška Slatina

S tekmovanjem v ŠKL smo pričeli leta 2001. Tekmovali smo v košarki. Imeli smo zelo mlado ekipo, ki si je nabirala izkušnje. V vseh teh letih sodelujemo tudi s krožki, in sicer z računalniškim, ki je imel veliko uspehov (2004 in 2006 2. mesto s spletnimi stranmi, 2011 z videom), likovnim in novinarskim krožkom. Leta 2005 smo osvojili prvi naslov ŠKL prvakov, ko smo pred polno dvorano Tivoli zmagali v sosedskem derbiju z OŠ Šmarje pri Jelšah. Tudi naslednje leto smo zmagali v tekmi z OŠ Grosuplje. Na obeh finalih je bila MVP igralka z naše šole Tina Bastašić, ki sedaj uspešno igra za člansko ekipo AJM iz Maribora. Leta 2010 smo osvojili 2. mesto, 2011 pa 3. mesto. V teh letih je pri fantih izstopal David Drame, pri dekletih pa Mirna Šafranko in Nina Sekirnik.

 

Na naši šoli je zelo velika čast za učence, da pridejo v ŠKL ekipo. Učenci že v 1. razredu pričnejo s treningi. Pri tem so jim vzorniki ŠKL-jevci, tako da ni nikoli težav z motivacijo. Do 7. razreda fantje trenirajo v klubu DKŠ ROGAŠKA SLATINA v vseh sekcijah, nato pa pridejo v ŠKL ekipo. Pri dekletih je nekoliko težje, vendar s trudom in zavzetostjo lahko odlično igrajo.

Koordinator projekta ŠKL je Milan Bastašić.

NA POTI V FINALE ŠKL

 

V sredo, 14. 3. 2012, so se v povratni tekmi ŠKL v telovadnici Janina pomerili učenci I. OŠ Rogaška Slatina in OŠ Pivka. Prepričljivo so zmagali učenci naše šole z rezultatom 72:44 in se tako uvrstili v polfinale ŠKL.

V prvem polčasu je bil rezultat tekme zelo tesen, saj so naši fantje vodili le s točko razlike (24:23). V tretji četrtini so odlično odigrala tudi naša dekleta in povedla z rezultatom 44:30. Tudi fantje so nato prestavili v višjo predstavo in zmagali.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost