Skoči na glavno vsebino

Tabor – 26. maj

Prvi del dejavnosti tabora na Boču je za nami.
Bilo je pestro, zanimivo, športno, poučno, igrivo, zabavno, sončno, vesoljsko, raziskovalno …

Tudi danes radovedni hitimo novim izzivom naproti!

UTRINKI (fotografije)

Tabor – 27. maj

V četrtek, 27. maja, smo v večernih urah zaključili z aktivnostmi dvodnevnega tabora.

Učenkam in učencem so bili v različnih tematskih delavnicah predstavljeni mediji (radio, socialni mediji), novinarsko življenje in delo moderatorja; učenci so snemali vprašanja za znanstvenike z različnih področij in tako spodbujali kreativno ter poglobljeno razmišljanje; delavnici s področju naravoslovja sta bili zasnovani tako, da so učenci v dvojicah odkrivali biološke raznolikosti in naravno dediščino, ob pomoči literature so določali ključ rastlinam, ki so jih lahko nabrali v okolici doma na Boču.

V razvedrilnih uricah so naši šolski radovedneži tekmovali in poskrbeli, da so bile zelo aktivne tudi male sive celice; matematični delavnici sta spodbudili logično razmišljanje, učenci so se morali znajti v naravi (izziv) in z različnimi pripomočki izmeriti vsa tri rastišča velikonočnic ter poiskati čim več predmetov, v katerih lahko prepoznamo obliko trikotnika (merjenje, izračuni …).
Kako (ne)navdušeni so bili nad izpeljanim programom tabora, so učenci izrazili s pomočjo konstruktivističnih ‘pesmi’. Tokratna reportaža dogajanja z Boča bo zato nekoliko drugačna.
S svojimi kuharskimi spretnosti so dekleta presenetila, ko so pripravila večerjo (carski praženec), moški del ekipe pa je skrbel, da taborni ogenj v večernih urah ni prehitro ugasnil. Ob zelo veliki polni luni je bil izziv tudi raziskovanje jasnega neba – planetov in zvezd, ki je popestril zabavni večer s pesmijo in kitaro.
Nekoliko drugačna likovna tehnika in žive slike so rezultat kreativnega likovnega izražanja na svežem zraku. 
Oba dneva smo bili tudi športno aktivni – pohod na stolp, tek, jutranja telovadba, nogomet, košarka, sprehod do Planinske koče Velikonočnica …
Prosti čas z družabnimi igrami in klepetom za zaprtimi vrati sob pa je ostal za učitelje majhna skrivnost.


Bili smo ustvarjalni!

UTRINKI 2. (fotografije)

Anita, Metka, Katja, Romina in Patrick

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost