Skoči na glavno vsebino

Mesec februar se ponaša s praznikom kulture, ki vselej obudi misli in poglablja razmišljanje o življenju in književnem delu slovenskega pesniškega genija, dr. Franceta Prešerna. Tudi druga praznovanja in druženja oživljajo narodovo omiko in ustvarjalni duh naših prednikov. Nadvse pomenljiv je mednarodni dan maternega jezika, ki še posebej kulturno obarva mesec februar. Lepo besedo slišimo tudi po radiu, ki prav tako praznuje ta mesec. Morda smo zaradi omenjenih obeležij načrtovali obisk Knjižnice Rogaška Slatina prav v mesecu svečanu in na kulturni dogodek v okviru nacionalnega projekta Rastem s knjigo popeljali naše sedmošolce.

V knjižnici so nas prijazno sprejeli. Ko smo se razdelili v dve skupini, nas je knjižničarka Maja popeljala med knjižne police in nas poučila o iskanju knjižničnega gradiva. Nato nam je predstavila knjigo Damijana Šinigoja, Iskanje Eve, ki smo jo letos dobili v dar slovenski sedmošolci. Veseli smo bili, ko smo knjigo imeli v rokah in poslušali zanimiv odlomek, ki ga je iz knjige prebrala prijazna knjižničarka. Obljubili smo, da bomo knjigo prebrali za domače branje.

V drugem delu srečanja smo spoznavali spletni sistem Cobiss. Knjižničarka Sigrid nas je vodila v iskanju podatkov o knjigah po virtualni knjižnici. Delo je bilo zanimivo in poučno.

Lepo doživetje v Knjižnici Rogaška Slatina nam je ozaljšalo šolski dan.

Fotogalerija (Metka Bek in Daria Gorupić Juranić)

Učenci 7. a in 7. b

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost