Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 6. 10. 2022, so se učenci 9. razredov v športni dvorani v Podčetrtku udeležili predstavitev poklicev.

Le-te je organizirala Območna obrtno-podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah v sodelovanju z lokalnimi podjetji.

Devetošolci so se ustavili na kar 18 postajah in tako spoznali številna podjetja, možnosti zaposlitve in praktične nasvete iz prve roke.

Najbolj zanimiva predstavitev je bila predstavitev Avtošole Center Prah, kjer smo lahko peljali pravi avto, s spremstvom, seveda. Veliko novih stvari sem slišala o poklicu kozmetičarke, uživala pa sem tudi v izdelovanju šopka pri cvetličarki Jani. Zanimiva je bila tudi optična delavnica, kjer smo lahko sami občutili, kako brez očal vidijo ljudje z zelo visoko dioptrijo.
Nataša, 9. a

V Podčetrtku smo si ogledali veliko zanimiv stojnic, kjer so podjetniki iz našega okolja predstavljali svoje poklice in podjetja. Najbolj priljubljena se mi je zdela stojnica Gostilne Krpan, kjer smo dobili nekaj za pod zob.
Vid, 9. a

Obrtniki so učencem predstavili podjetja ter poklice, ki jih zaposlujejo, s poudarkom na znanjih in spretnostih, ki jih pričakujejo od mladih. Verjamem, da so učenci spoznali, da živimo v okolju, ki ponuja pestre zaposlitvene možnosti.
Natalija Herič

Ideja o predstavitvi poklicev vsem devetošolcem UE Šmarje pri Jelšah je več kot dobrodošla. Vtisi učencev o dnevu, toliko raznolikih informacij, ki bodo v pomoč pri odločanju za poklice, veselje ob praktičnih prikazih, v katere so obrtniki vključevali tudi naše učence, so pokazatelj, da so tudi podjetja zainteresirana za zaposlovanje mladih in poklicno izobraženih na našem območju.
Anita Kidrič

Fotografije


(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost