Skoči na glavno vsebino

PONEDELJEK, 11. 3. 2024

Prvi dan je za nami. Okoli 11.00 smo prispeli v Fieso. Po namestitvi v sobe smo imeli uvodni sestanek, na katerem so nas seznanili s pravili ter s programom, ki je pred nami. Po kosilu je imela ena skupina delavnico nordijske hoje, druga pa je spoznavala sredozemske rastline. Po zamenjavi skupin in večerji je sledil nočni sprehod do Pirana. Nekaj utrinkov je na fotografijah na spodnji povezavi, vonja morja, borovcev in rožmarina pa vam žal ne moremo pričarati. 🙂

Povezava do fotografij 1. dne


TOREK, 12. 3. 2024

Zbudili smo se ob 7.15 in se odpravili na telovadbo. Polni jutranje energije smo se okrepčali še s kosmiči in raznimi namazi. Nato smo energijo praznili ob pospravljanju sob, saj se ocenjujejo z ocenami, zvezdicami in črnimi pikami. Nato smo se zopet odpravili do Pirana, kjer nas je čakala ladjica, ki nas je odpeljala do Sečoveljskih solin. Spoznali smo avtohtone živali s tega območja ter izvedeli, kako so nekoč pridobivali sol in kako jo danes. Po prihodu v Piran smo obiskali sladoledarja ter pokukali v trgovine s spominki. Po kosilu smo imeli nekaj časa za počitek, nato pa se igrali razne igre. Ste že slišali za igro “štrbunk”? Res je zanimiva! Popoldne smo spoznali osnove ribolova, ujeli par rakcev ter raziskovali živali pasu bibavice in priobalnega pasu. Po večerji smo igrali tombolo in zabavne spoznavne igre. Kljub temu da smo sošolci že osem let, smo izvedeli marsikaj zanimivega drug o drugem.

Zarja, Nika, Eva in Hana

Povezava do fotografij 2. dne


SREDA, 13. 3. 2023

Jutranji telovadbi je sledil orientacijski pohod, na katerem smo s pomočjo kompasa raziskovali okolico doma. Šlo nam je dobro, saj se nihče ni izgubil. Po kosilu smo imeli počitek ter čas za druženje. Popoldne smo imeli športne igre, lokostrelstvo, nato pa smo spoznavali okolico sladkovodnega jezera v Fiesi. Po večerji smo se zabavali ob športnih igrah in zabavnem kvizu.

Pa še eno vprašanje za vas: Ali veste, po kateri živali je dobil imel CŠOD Breženka? Je to:

a.) školjka,
b.) polž ali
c.) riba?

Tilen, Anže in Leon

Povezava do fotografij 3. dne


ČETRTEK, 14. 3. 2024

Jutro je potekalo kot običajno (telovadba, zajtrk in priprava na dejavnosti). Odpravili smo se proti Piranu, kjer so nam povedali nekaj zanimivosti o mestu. Nato smo obiskali akvarij. Ogledali smo si veliko zanimivih živali (škarpeno, orado, morske konjičke, morsko mačko, rake, morske ježke in še kaj). Po ogledu smo imeli delo po skupinah, kjer so nas naloge vodile po ozkih piranskih ulicah. Videli smo, da ima mesto bogato zgodovino. Po opravljenih nalogah smo si prislužili nekaj prostega časa. Popoldne smo preživeli na obali, kjer smo raziskovali alge, videli nasedle meduze in tekmovali, kdo bo zložil višji stolp iz kamenčkov. Ob vseh dejavnostih nas je spremljalo toplo sonce. Pred zaključkom popoldneva pa smo se prelevili v kuharje in si s skupnimi močmi pripravili dagnje na buzaro.

Čaka nas še zaključna zabava, na kateri bomo strnili lepe spomine na iztekajoči se teden.

Žiga, Rok, Teja, Žana in Tia

Povezava do fotografij 4. dne

(Skupno 568 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost