Skoči na glavno vsebino

Spoštovani,

glede na prejeto okrožnico Ministrstva RS za izobraževanje, znanost in šport, z dne 8. 5. 2020, pod številko 6030-1/2020/31, vas obveščamo, da se bo vzgojno- izobraževalno delo za učence 1., 2. in 3. razreda OŠ predvidoma od 18. 5. 2020 izvajalo v prostorih šole. Prav tako se bo vzgojno-izobraževalno delo, predvidoma od 25. 5. 2020, v prostorih šole izvajalo za učence 9. razreda ter za tiste učence od 4.–8. razreda, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja – za slednje se bo lahko v prostorih šole izvajal dopolnilni pouk ter druge oblike individualne in skupinske pomoči.

Glede na zgoraj navedeno se bo od predvidenih datumov dalje za učence 1., 2., 3. in 9. razreda vzgojno-izobraževalno delo izvajalo po obveznem in delno razširjenem programu.
Pogoj za ponovni vstop v šolske prostore je podpisana pisna izjava starša, ki jo morajo le-ti podati pred vstopom otroka v šolske prostore. S tem se šoli zagotovi varno učno okolje za vse učence.
Za učence, ki se vzgojno-izobraževalnega procesa v šolskih prostorih ne bodo udeležili iz zdravstvenih razlogov njih ali njihovih ožjih družinskih članov oz. oseb, s katerimi bivajo v istem gospodinjstvu, bodo starši morali prav tako podati izjavo o obstoju teh okoliščin in s tem o razlogu, da se tak otrok še vedno izobražuje na daljavo.

Šola pripravlja navodila in protokole za delo v novih okoliščinah, s katerimi boste pravočasno seznanjeni.

Pravno obvestilo:
Sprejeta je bila sprememba Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja VIZ ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (Ur. list RS, št.65/20, z dne 8. 5. 2020).

Vlada je s sklepom št. 18100-22/2020/1, z dne 29. 4. 2020 že sprejela Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov, s katerim se od 18. 5. 2020 dalje postopoma odpravlja omejitve na področju šolstva in predšolske vzgoje.
V povezavi z omenjenim sklepom bo pristojna ministrica izdala Sklep o izvedbi VIZ dela v OŠ v šolskem letu 2019/2020.

Takoj po sprejetju le-tega, vas bomo o tem obvestili.

Lepo pozdravljeni.

                                                                                          Anita Skale, ravnateljica

(Skupno 245 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost