Skoči na glavno vsebino

 

Učenci, ki poglabljamo znanja kemije in nas zanima naravoslovje, smo v četrtek, 10. novembra 2022, v spremstvu gospe Romine Prevolšek, sodelovali na prireditvi Veselje do znanosti na Gimnaziji Celje – Center, s katero kot UNESCO šola obeležuje dan znanosti za mir in razvoj.

Sprejela in pozdravila nas je vodja projekta, ga. Marjana Turnšek, v športni dvorani pa je učence in mentorje iz več kot tridesetih šol nagovoril še g. ravnatelj Gregor Deleja. Svoj pogled na vlogo in pomen znanosti v sodobnem času je nato predstavil dr. Tom Turk, gostujoči predavatelj, ki je opozoril na pomen komunikacije v znanosti, medijev ter družbenih omrežij. Pozval nas je tudi k ohranitvi želje po raziskovanju, mladostne vedoželjnosti ter posledično skrbi za zdrav planet.

Sledil je premor za malico in dijaško voden ogled šole. Več praktičnih znanj pa smo pridobili v delavnicah, kjer smo s pomočjo profesorjev in poskusov odkrivali čarobnost znanosti, raziskali življenjske procese gliv kvasovk, ujeli mavrico s samo izdelanim spektroskopom ter se pozabavali z zvokom iz boom cevi.

Razburljiv dan smo zaključili s sprehodom skozi staro mestno jedro knežjega mesta ter povratno vožnjo z vlakom.

Nika Đurić in Lucas Stojnšek, 9. b

Oglejte si galerijo in pa prvi film ter drugi film.

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost