Skoči na glavno vsebino

Učenci, ki poglabljajo svoja znanja kemije in fizike za Preglova oz. Stefanova priznanja ter jih zanima naravoslovje, so v petek, 18. novembra 2016 sodelovali na prireditvi Veselje do znanosti na Gimnaziji Celje – Center, s katero kot UNESCO šola že deveto leto zapored obeležujejo dan znanosti za mir in razvoj.

Po predstavitvenem, glasbenem spotu šole, nastopu rockerske skupine Outsiders in pozdravnem govoru ravnatelja, g. Gregorja Deleja je sledilo predavanje o drogah, zlasti novejših, sintetičnih z neznanimi učinki in o prepoznavanju pasti zasvojenosti. Nato so učenci v eksperimentalnih delavnicah »Vesolje«, »Luminiscenca« in »Coca cola malo drugače« pod vodstvom učiteljev kemije, biologije in fizike, odkrivali magičnost ter uporabnost naravoslovnih znanosti.

Sodelovanje na prireditvi smo izkoristili še za ogled šole; razkazali sta nam jo bivši učenki I. OŠ Rog. Sl., zdaj dijakinji drugega letnika Gimnazije Celje – Center. Polni vtisov smo z vznemirljivo vožnjo z vlakom iz Celja zaključili petkovo popoldne.

Mentorja: Romina Prevolšek, prof., Saša Silić, prof.

 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost