Skoči na glavno vsebino

Evropski šolski športni dan, v katerem je sodelovalo nekaj deset slovenski šol, ter izveden na dan pred dnevom slovenskega športa, smo obeležili tudi na naši šoli.


Učenci od 1. do 5. razreda so izvedli pohod po Rogaški, primeren njihovim zmogljivostim.
Skozi pohod na Boč pa so svojo kondicijsko pripravo postavili na preizkus učenke in učenci od 6. do 9. razreda. Gibalna aktivnost, ki je primerna za vsa življenjska obdobja, je učence seznanila s premagovanjem napora in vztrajnostjo, ki je dandanes redka pri mladostnikih. Na pot smo se podali izpred kostrivniške osnovne šole.  Po vzponu, ki je trajal približno eno uro in petnajst minut, so učenci imeli čas za malico ter igre z žogo. Na cilju smo se združili tudi s tistimi, ki zaradi zdravstvenih razlogov enakega napora kot vrstniki ne morejo premagovati. Ti učenci so premagali lažjo, bolj ravninsko pot, ter se prav tako srečali s pozitivnimi učinki pohodništva in preživljanja prostega časa v naravi. 


Sončno jesensko vreme nam je na vrhu napolnilo baterije, da smo se lahko varno vrnili nazaj na izhodišče. Nasmejani, učitelji in učenci, smo se z avtobusi odpeljali nazaj v šolo.

Foto utrinki

Matic Ogrizek, vodja športnega dne

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost