Skoči na glavno vsebino

Ob zaključku šolskega leta sta razredničarki za sedmošolce priredile čudovit zaključni izlet.

Obiskali smo Dvorec Trakoščan na Hrvaškem, kjer so nam razkazali, kako so živeli plemiči v srednjem veku na slovensko-hrvaškem ozemlju. Nato smo se z avtobusom napotili v Muzej krapinskih neandertalcev. Tam nam je vodič povedal in tudi pokazal vse od nastanka vesolja do prvega poleta ljudi v vesolje. Ogledali smo si, kako se je Zemlja spreminjala skozi milijarde in milijone let ter razvoj človečnjakov do Homo sapiensa oz. sodobnega človeka. Na koncu smo lahko obiskali še trgovinico s spominki, kjer sem si tudi jaz kupila nekaj malega v spomin.

Naslednji dan smo imeli naravoslovni dan; obiskali smo Center ponovne uporabe v Tuncovcu. Najprej smo si ogledali kratek film o dejavnostih OKP Rogaška Slatina – kaj vse počnejo in s kakšnim namenom (vzdrževanje vodovodov, vodnih zajetij v krajih naše okolice, recikliranje odpadkov). Ogledali smo si še zunanje prostore, kjer odpadke odlagajo in ločujejo. Povedali so nam tudi, da bi zaposlili in priučili tiste, ki potrebujejo delovno mesto, saj stvari, ki jih odvržemo niso ničvredne. Za nas so pripravili še delavnici, kjer smo si lahko izdelali spominek iz odvrženih surovin ali torbico iz zavrženega tekstila oz. majice. Lepo je bilo tudi na sprehodu do Tuncovca in nazaj v šolo.

Aktivnosti obeh dni so mi bile všeč in so me navdušilo za nekaj novega, še posebej pa mi je bil všeč Muzej krapinskih neandertalcev, saj imam zelo rada zgodovino. Zahvaljujem se vsem učiteljem, ki so nas spremljali ta dva dneva.

Olena Pentlikhovska

Fotogalerija

 

(Skupno 207 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost