Skoči na glavno vsebino

Osnovna šola Vič je skupaj z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo mesta Ljubljane razpisala že 8. literarni natečaj »Moja rodna domovina«, letos z naslovom Slovenija praznuje 25. rojstni dan. Literarni natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije g. Boruta Pahorja.

Osmošolka LEA KORES pod mentorstvom ge. Vesne Bercko je s svojim literarnim prispevkom navdušila žirijo in bila skupaj s starši in mentorico vabljena na zaključno prireditev natečaja. Od 241 poslanih prispevkov je bilo nagrajenih zgolj 25, zato naši učenki še posebej čestitamo!

5. april je bil res imeniten dan. Nagrajenci so se skupaj s spremljevalci odpravili na voden ogled prestolnice s turistično ladjico po Ljubljanici; pozno popoldan je potekala zaključna prireditev s pestrim programom, kjer so tudi vsi nagrajenci predstavili glavno misel svojega literarnega prispevka. Ob koncu prireditve je ministrica za obrambo ga. Andreja Katič podelila priznanja in medalje za literarne prispevke. Učenci so bili počaščeni, starši pa predvsem ponosni na svoje otroke.

Vesna Bercko

Slika 1 Slika 2 Slika 3 Slika 4 Slika 5

(Skupno 350 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost