Skoči na glavno vsebino

Športni dan je potekal za učence od 1. do 9. razreda. Organiziran je bil v sklopu projekta Evropski šolski športni dan, v katerem je sodelovalo nekaj deset slovenski šol, ter izveden na dan slovenskega športa.

Učenci od 1. do 5. razreda so izvedli pohod po Rogaški Slatini, primeren njihovim zmogljivostim. Po pohodu pa so, pod vodstvom lokalne plesne šole, preizkusili različne plesne korake.

Skozi pohod na Boč so svojo kondicijsko pripravo postavili na preizkus učenke in učenci od 6. do 9. razreda. Gibalna aktivnost, ki je primerna za vsa življenjska obdobja, je učenke in učence seznanila s premagovanjem napora in vztrajnostjo, ki je dandanes redka pri mladostnikih. Na pot smo se podali izpred kostrivniške osnovne šole.  Po vzponu, ki je trajal približno eno uro in petnajst minut, so imeli učenci čas za malico ter igre z žogo. Na cilju smo se združili tudi s tistimi, ki zaradi zdravstvenih razlogov enakega napora ne morejo premagovati. Ti učenci so premagali lažjo, bolj ravninsko pot ter se prav tako srečali s pozitivnimi učinki pohodništva in preživljanja prostega časa v naravi.  Sončno jesensko vreme nam je na vrhu napolnilo baterije, da smo se lahko varno vrnili nazaj na izhodišče. Nasmejani, učitelji in učenci, smo se z avtobusi odpeljali nazaj v šolo.

Fotogalerijo si lahko pogledate na tej povezavi: https://photos.app.goo.gl/qUhze2BmDjKsiE8B9.

Vodja Evropskega športnega dneva: Nina Šrimpf

(Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost