Skoči na glavno vsebino

NORVEŠKI FINANČNI MEHANIZEM

V okviru Norveškega finančnega mehanizma (NFM-akcija3) poteka na šoli projekt Kakovostna šola za vse. Gre za partnerstvo med I. OŠ Rogaška Slatina in partnersko šolo Teigar secondary school iz Notteroya na Norveškem.

Namen projekta je izmenjava izkušenj med šolama in predstavitev primerov dobrih izobraževalnih praks s posebnim poudarkom na: delu z učenci s posebnimi potrebami, delo z nadarjenimi, karierni orientaciji in bralni pismenosti.

Zakaj Norveška? Norveška dosega visoke rezultate na mednarodnih raziskavah, zato si od projekta obetamo uporabne informacije, kako dvigniti kakovost dela z učenci na naši šoli. Od mnogih inštitucij, s katerimi smo navezali stike, smo izbrali partnersko šolo v Notteroyu, ki je pokazala veliko zanimanje in resnost za sodelovanje.

Od 21. do 26. septembra 2015 smo bi štirje strokovni delavci I. OŠ del pedagoškega tima na šoli na Norveškem, sodelovali smo v vsem dogajanju in se vključili v vse aktivnosti po programu. Nova znanja in strategije skušamo vnašati v svoje vsakdanje pedagoško delo.

Projekt financira Slovenski štipendijski sklad SIO4.

Slike

Projektna brošura.pdf

Koordinator Anton Strniša

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost