Skoči na glavno vsebino

Mladi logiki so bili zelo uspešni!

Srebrno priznanje na državni ravni so osvojili Toni Jugovar (1. r.), Leon Jan Hajnšek (6. r.), Anika Rampre (8. r.) in Ana Berc (9. r.).

Drugošolka Asja Hajnšek je dosegla 100 % in je tako na 1. mestu v državi; osvojila je zlato priznanje.

Iskrene čestitke in pohvale pa seveda vsem učencem,

 • ki ste prihajali na priprave, vadili tudi doma in uspešno osvajali ter reševali logične naloge;
 • ki ste se udeležili šolskega tekmovanja Logična pošast – veliko truda in vaj je bilo potrebnih;
 • ki ste se uvrstili na državno tekmovanje Logična pošast – ne le sreča, predvsem vaja in delo sta prinesla ta rezultat.

Ponosni sva na vas!!! In se že veseliva novih skupnih logičnih podvigov!

učiteljici mentorici, Albina in Barbara

Galerija fotografij.

Vtisi učencev, ki so se v soboto, 20. maja 2023, udeležili državnega tekmovanja Logična pošast na Osnovni šoli Dobje:

 • Naloge so bile težke. Ko sem reševala, pa mi je bilo vseeno fajn. Vesela sem, da sem bila na tekmovanju. (Klara, 1. razred)
 • Na tekmovanje sem se pripravljala tako, da sem se vsak dan usedla in sem z atijem in mamo vadila naloge. Fajn mi je, da sva šla na tekmovanje oba z bratom. Naloge so bile čisto lahke. (Asja, 2. razred)
 • Vesela sem, ker sem šla na tekmovanje in ker sem z atijem in mamico doma vadila. (Ina, 1. razred)
 • Najlažje so mi naslednje naloge: gobelin, pravokotniki in kvadrati, domine in vse ostale. Danes sem zelo vesel in se počutim super. (Toni, 1. razred)
 • Tekmovalne naloge so bile zelo, zelo težke, ampak sem jih rešil in dal vse od sebe. Upam, da bodo rezultati zelo dobri. Ne vem pa, kako bo. Hvaležen sem učiteljici Barbari, da nas je učila in pripravljala na to tekmovanje. Upam, da bom še kdaj prišel sem, saj imam po tekmovanju dobre vtise. (Ernest, 4. razred)
 • Zanimivo. Zabavali smo se. Malo me je bilo strah, a sem vseeno vesel, da sem se udeležil državnega tekmovanja Logična pošast. (Nace, 4. razred)
 • Učili smo se veliko. Večinoma sem znal, le ene naloge na državnem tekmovanju nisem rešil, ostalo pa mi je šlo zelo dobro. Upam, da bom dobil zlato priznanje. (Lovro, 7. razred)
 • Tekmovalne naloge so mi bile všeč. Nisem imel veliko težav, saj sem se potrudil. (Ambrož, 5. razred)
 • Dobro sem se naučil za to tekmovanje. Naloge na državnem tekmovanju so bile kar težke, a vseeno sem jih znal dobro rešiti. V zadnjem tednu sem vadil vsak dan, veliko logičnih nalog. Doma mi je pomagal ati, v šoli pa učiteljica matematike, gospa Albina. Naslednje leto bi rad obiskoval izbirni predmet Logika. Upam, da bo organiziran na šoli. (Leon, 6. razred)
 • Že od prvega razreda obiskujeva dodatni pouk matematike oz. interesno dejavnost zabavna matematika. Začelo se je pri učiteljici razrednega pouka, Barbari Selčan, ki naju je navdušila nad reševanjem matematičnih in logičnih nalog. Pri njej smo se naučili osnove teh nalog s pomočjo praktičnih iger in različnih metod za reševanje. Čeprav je bilo tekmovanj malo, se je za ta tekmovanja zelo potrudila, da bi pri reševanju dali vse od sebe. V šestem razredu je najina mentorica postala Albina Plemenitaš. Vsak teden sva pridno hodili na priprave za tekmovanja. Naučila naju je reševati težje naloge ter spretno uporabljati tabelo, ki je potrebna pri reševanju izjavne logike. Zadnjih par let sva tudi z njeno pomočjo osvojili mnogo bronastih priznanj na šolski ravni. Ko sva se uvrstili na regijsko oz. državno raven, si je zadnja dva tedna pred tekmovanjem vzela več časa, da nama je pomagala s pripravami na tekmovanje, kjer sva osvojili tudi nekaj srebrnih in zlatih priznanj. Obema učiteljicama sva zelo hvaležni, ker sta nama pomagali razviti logično mišljenje in tako doseči čim boljše rezultate. (Anika, 8. razred, in Ana, 9. razred)

(Skupno 437 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost