Skoči na glavno vsebino

V soboto, 12. 5. 2018, se je na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v Mariboru odvijalo državno tekmovanje v konstruktorstvu in tehnologijah obdelav. Vstopnico za državno tekmovanje so si na regijskem tekmovanju (6. aprila) prislužili tudi naši učenci: Matej Krklec iz 8. a, Christian Franc Brantuša iz 9. b ter Klemen Krkec iz 9. a razreda.

Matej in Klemen sta tekmovala v kategoriji Izdelava izdelka iz lesa z uporabo električnega orodja. Osvojila sta odlično 3. mesto in s tem SREBRNO PRIZNANJE.

Christian je tekmoval v kategoriji Modeliranje s programom Google SketchUp. Dosegel je odlično 1. mesto, s tem pa tudi ZLATO PRIZNANJE, katerega bo prejel na slavnostni razglasitvi rezultatov državnih tekmovanj iz znanja in srečanju mladih raziskovalcev ZOTKINI TALENTI, ki bo 9. 6. 2018 v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Na regijskem tekmovanju, ki je bilo 6. 4. 2018 v Celju, sta Marko Turnšek (9. b) in Domen Kajba (9. a) v kategoriji Obdelava gradiv – kovine osvojila 3. mesto, Tian Kovač (8. a) pa 5. mesto v obdelavi gradiv – umetne mase.

Čestitke vsem tekmovalcem!

Mentor: Saša Silič

(Skupno 313 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost