Skoči na glavno vsebino

V Rogaški Slatini smo pričakali zaključek prve etape kolesarske dirke po Sloveniji, ki je potekala med mestoma Celje in Rogaška Slatina. Ta poseben dogodek je pritegnil ogromno pozornosti in navdušenja, ne samo med kolesarskimi navdušenci ampak v celotni Sloveniji.

Najprej smo v Kulturnem centru Rogaška Slatina obiskali mednarodni festival športnega filma, potem pa odšli nazaj proti šoli, kjer smo čakali kolesarje. Ciljna črta je bila ravno pri naši šoli in prepričani smo bili, da bomo gotovo videli razburljiv ciljni sprint.

Na dirki je bilo videti izjemno navdušenje in trud, ki smo ga vložili na JVIZ I. OŠ Rogaška Slatina. Celoten šolski kolektiv in učenci smo pripravili nepozabno dobrodošlico za kolesarje – koreografijo, kjer so učenci prikazali ogromno kolo, prav tako pa so sestavili napis, ki je bil viden iz helikopterja. Tako so kolesarji ob prihodu v Rogaško doživeli pravo športno vzdušje.

Poleg tega so na šoli pripravili tudi razstavo slik, kjer so kolesarstvo povezali z lokalnimi znamenitostmi. Slike so prikazovale kolesarje, ki so se podili po poteh kraja in okolice. Ta izvirna in ustvarjalna ideja je dodatno oplemenitila praznovanje dirke.

Nestrpni smo pričakovali prihod kolesarjev in jih glasno spodbujali ob progi. Otroci so z zelenimi majicami in zastavicami v rokah navijali ter ustvarili vzdušje podpore in spodbude za vse tekmovalce.

Prva etapa je bila poslastica za gledalce.

Ta prvi dan dirke je bil nepozaben za vse, ki so ga spremljali. Prisotnost JVIZ I. OŠ Rogaška Slatina in naš navijaški duh sta še dodatno obogatila dogodek ter prikazala povezanost lokalne skupnosti s kolesarstvom, sodelovanjem in športnim duhom!

Kako je bilo, pa si poglejte v spodnjih treh galerijah.

Jože Vajdič, prof.

Galerija 1

Galerija 2

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost