Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 22. 5. 2023 smo se učenci izbirnih predmetov Likovno snovanje I, II in III udeležili celodnevne ekskurzije po Dolenjski. Ogledali smo si grad Bogenšpek, najstarejšo železarno na Slovenskem, Hudičev turn z notranjostjo, Otočec in Galerijo Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki. V nadaljevanju si bomo najbolje ustvarili vtis dneva ob prebiranju opisov in doživljanju dneva udeleženih učencev.

22. 5. 2023 smo se odpravili na ekskurzijo na Dolenjsko. Obiskali smo znamenitosti Dolenjske. Ena izmed njih je bil čudovit dolenjski grad, ki je bil nekoč v lasti znamenitega Janeza Vajkarda Valvasorja. Na obrežju reke Krke smo imeli nekaj prostega časa, ki smo ga preživeli s prijatelji in si ogledali “Slovenske Benetke”.

Na koncu smo si ogledali Galerijo Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki, v kateri so razstavljene slike sodobne umetnosti in tudi nekaj neprecenljivih umetnin.

Preživeli smo zelo čudovit dan v likovnem, geografskem in naravoslovnem slogu.

Upamo, da bodo učenci ‘prihodnjih’ razredov prav tako uživali v likovnih dneh v spremstvu odlične učiteljice likovne umetnosti, gospe Katje Čož.

Majda Hodžić in Ema Brečko, 9. r.

Danes je bilo odlično. Prav všeč mi je bilo vsako minuto. Na koncu smo si ogledali čudovite slike, bile so zelo lepe. Prav všečno je bilo!

Marta Đikić, 8. r.

 

[ngallery id=30]
(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost